divendres, 28 de setembre del 2012

Les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC)

Arrel de l'aparició de tecnologies relacionades amb la comunicació ens trobem amb molts avantatges i a la vegada, també, amb inconvenients.
Per una banda, ens podem trobar amb la facilitat de comunicar-nos a nivell global amb qualsevol persona d'arreu del món instantàniament, això ens genera una comoditat que a la llarga es transforma en una necessitat.
D'altra banda, l'ús de les TIC, si es duen a terme de forma inadequada, poden perjudicar als usuaris sense que ells en siguin conscients, a nivell personal, laboral, econòmic i emocional.

Els mitjans de comunicació, cada vegada més, es fan ressó de la problemàtica que pot arribar a generar les TIC. Ens informen d'estafes fetes per usuaris d'Internet, adiccions incontrolades a videojocs, gravacions no consentides per difondre a la xarxa, pornografia infantil... És per aquest motiu, que als pares els hi sorgeix el sentiment de por envers aquest nou món i l'ús que en puguin fer els seus fills/es, no obstant, aquesta preocupació no ha de ser desmesurada perquè això no permetria gaudir dels avantatges que té el saber-les manejar.
A continuació, us facilitem eines per tal de poder controlar aquestes situacions, una d'aquestes eines, són els programes amb els quals pots instal·lar un filtre informàtic per tal de limitar l'accés a pàgines web amb continguts no apropiats, eliminar la publicitat no desitjada i controlar la descarga de determinats arxius.
Els programes més utilitzats per aquesta finalitat són: el Canguro Net, Pc-Guardian, CyberPatrol, CyberSitter o Net Nanny.
Un altre programa efectiu és el Safe Children Guardian que disposa d'un sistema d'nitel·ligència artifical capaç de detectar el nivell de risc d'una pàgina i així analitzar les pautes de comportament de la navegació dels vostres fills/es, així  quan detecta una conducta que pot ser problemàtica avisa al tutor i aquest podrà prendre les decisions que cregui convenients. 


Un toc d'humor

Esperem que aquesta entrada sigui del vostre interès, fins la propera.

"Les noies de les emocions".





2 comentaris: