dimecres, 24 d’octubre del 2012

CIBERASSETJAMENT


Ciberassetjament, agressió sostinguda i repetida en el temps, per un o varis individus, utilitzant les noves tecnologies. Aquesta ciber-agessió produeix un efecte devastador per a les víctimes, invadint els seu espais personals.

Una de les característiques més importants que s'ha de tenir en compte a la hora de diagnosticar un cas de ciberassetjament, és que l'agressió és repetida i no un fet puntual. Un indici que ens pot portar a sospitar de que algú està patint ciberassetjament és l'arribada de correus desagradables a la safata d'entrada del correu, converses de xarxes socials fora de context, tot això es pot considerar un cas de ciberassetjament, sempre que aquests fets siguin reiteratius.

Els mitjans a través dels quals es produeix el ciberassetjament són molt diversos, però el més comú és dins del món de les noves tecnologies de la informació i la comunicació. Cal dir que aquests casos poden estar relacionats amb assetjaments produïts a la vida real o a l'escola.
En aquest cas és molt díficil diferenciar un assetjament d'un ciberassetjament.
Si l'assetjament comença a l'escola, i continua durant tota la jornada, utilitzant les TIC per dur-lo a terme, es considera ciberassetjament.

El ciberassetjament pot produir un desgast psicològic, físic i mental del menor, aquest pot arribar en un punt de fracàs escolar.

A continuació us presentem un SlideShare on hi trobareu tot tipus d'informació sobre aquest tema, definició, característiques del assetjament i del assetjador, consells a seguir i fins i tot un cas real per conscienciar a pares i fills.




"Les noies de les emocions"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada